— Studentene har fikset alt
Skrevet for Tidsskriftet Musikkterapi #1-2023.
Hva er ditt inntrykk så langt, Ole Kristian Einarsen?
— Jeg syns det er dødskult. Studentperspektivet er viktig å få med for oss som foreleser. Det er kjekt å høre hva som rører seg av samtaler. Podkastformatet er velkomment, og viktig.
Er det noe du vil trekke frem?
— De har fått det til veldig fort! Jeg bare «trykket på noen knapper» innledningsvis, og hjalp kun litt med lyd i GarageBand. Plutselig var det tre episoder ute på Spotify. De har sikkert arbeidet mye med å få det til, men de har bare kjørt på med det.
Han lurte på om det ligger muligheter også i bruk av podkast-formatet iklientsammenheng. Han refererte til en forskningsgruppe som forsker på migrasjon i Zürich har tatt i bruk podkast i fokusgruppeintervju-sammenheng, hvor de blant annet snakket om musikk.
— Vi musikkterapeuter snakker jo mye med klientene, men det er kanskje ikke alltid så mye fokus på dette, sa han.
MULIGHETER MED MIDI-LAB
Midi-labben ble opprettet på bakgrunn av bevilgning fra Griegakademiet, UiB. Fire stasjoner er satt sammen, og inneholder blant annet midistasjoner, lydkort og musikkprogrammer. Det er mange musikkterapeuter som er gode på teknologi og som bruker dette i sitt arbeid, sa Einarsen, og argumenterer for at utdanningsinstitusjonene bør ta tak i teknologien:
— Det ligger noen muligheter der, vi må komme oss på banen, sa han.
Han håper å få bygget ut laben videre.
Ole Kristian Einarsen har vært underviser for studentene i podkasten Vi i Musikkterapi. Han er PhDstipendiat og prosjektdeltaker i “Music, Health and Policy Child-focused and music therapy-based health research to meet European challenges for migrant minors – a qualitative field study”. Dette er et pågående forskningsprosjekt ved GAMUT ved UiB, og forventes ferdig i utløpet av 2025.
Trykk på denne lenken for å gå til hans side på Universitetet i Bergen